«ВІДНОВЛЕННЯ ОЧНОГО НАВЧАННЯ»

Війна, розпочата росією проти України у 2022 році внесла свої корективи і в освітній процес. Навчання першого курсу в університеті розпочалося з 15 вересня і у зв’язку із ситуацією в країні передбачало дистанційний формат здобування освіти. Наявність в університеті сертифікованих сховищ в навчальних корпусах і гуртожитках дає можливість організації навчання студентів у очному та змішаному форматах. Тому, відповідно до розпорядження № 25 «Про організацію освітнього процесу» декана природничо-географічного факультету проф. Валерія МИКОЛАЙКА для студентів І та ІІ курсів ОС «Бакалавр» у період із 7 листопада передбачено забезпечення освітнього процесу в очному режимі.

Важливим очне навчання навіть в таких складних умовах є для студентів, що навчаються за спеціальностями 091 Біологія та 014.05 Середня освіта. Біологія та здоров’я людини. Пов’язано це із проведенням біологічних дослідів та необхідністю використання лабораторного обладнання, а також безпосередньої роботи студентів із гербарними зразками, зоологічними колекціями, постійними та тимчасовими мікропрепаратами.

Після навчання у дистанційному режимі студенти першого курсу з радістю долучилися до освітнього процесу. Так, 10 листопада відбулося лабораторне заняття з гістології з основами цитології та ембріології кандидата біологічних наук, викладача кафедри біології та методики її навчання Вікторії СКАКУН. Тема заняття «Загальний план будови клітини рослини і тварин». Під час заняття студенти спеціальностей 091 Біологія мали змогу ознайомитися із будовою клітин рослин і тварин, засвоїти методику виготовлення тимчасових препаратів сформованого листка елодеї, шкірки цибулини, розглянути в мікроскоп постійні препарати загальної морфології клітин печінки аксолотля.