«Інтегроване заняття з основ здоров᾿я»


14 листопада 2019 року під керівництвом доцента кафедри біології та методики її навчання Світлани Люленко разом з студентами 2 курсу спеціальності 014.05 Середня освіта. Біологія та здоров’я людини було проведене лабораторно-екскурсійне заняття з шкільного курсу «Основи здоров’я» та методики його навчання на базі кабінету лікувальної фізкультури Уманської міської лікарні.
Інструктор кабінету лікувальної фізкультури Ірина Будченко ознайомила студентів з напрямком діяльності – реабілітація і профілактика пацієнтів після травм,ушкоджень , захворювань хребта.
Під час практичного заняття студенти мали змогу на собі відчути дію лікувальних вправ, позайматися на тренажерах, профілакторі Євмінова .


Вправи на профілакторі Євмінова спрямовані ,як на лікування так і на профілактику захворювань хребта. Гімнастика на даній дошці також корисна для дітей і підлітків — формується правильна постава,укріплюються м’язи спини.

Вправи на фітболі — відмінно впливають на формування правильної постави,укріплюють м’язи спини, покращують координацію рухів.

Тренажер «Горбунок» тренерує випрямляючі і глибокі м’язи спини,розвантажує хребет,формує м’язевий корсет.

Тренажер «Бігова доріжка». Вправи на даному тренажері сприяють покращенню кровообігу і самомасажу стоп.